To dlatego wiele gospodyń pakuje tarki w folię…
Czasem brakuje pod ręką podstawowych narzędzi do przygotowywania posiłków. Na przykład, kiedy przygotowujesz kotlety, a nie masz maszynki do mięsa, więc musisz wszystko kroić nożem i marnować cenny czas.

Drobiazg, ale przydatny
Zamiast prasy, możesz użyć z łatwością tarki. Jednak później będziesz musiał ją dokładnie umyć, ponieważ z żywności pozostaje trwały zapach. A jeśli jakieś przyprawy utkną w szczelinach, to mycie zamieni się w prawdziwe wyzwanie.

Poradzić sobie z tym problemem pomoże najbardziej prymitywny środek – plastikowa torebka. Wystarczy po prostu owinąć nią narzędzie i spokojnie trzeć niechciany czosnek.
To znacznie zaoszczędzi czas na czyszczeniu naczyń i efekt będzie maksymalny – wszystko, od ostatniego kawałka, pozostanie na torebce.
